Ardunio nedir?


Arduino bir G/Ç (I/O) kartı ve Processing/Wiring dilinin bir uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur. Arduino tek başına çalışan interaktif nesneler geliştirmek için kullanılabileceği gibi bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlara da (Macromedia Flash, Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider gibi) bağlanabilir. Hazır üretilmiş kartlar satın alınabilir veya kendileri üretmek isteyenler için donanım tasarımı ile ilgili bilgiler mevcuttur. (Kaynak: Vikipedi)

Arduino Açık kaynak donanım'dır. Donanım referans tasarımları Creative Commons Attribution Share-Alike 2.5 lisansı altında dağıtılır ve Arduino web sitesinde mevcuttur. Donanımın bazı sürümleri için düzen ve üretim dosyaları[1] da mevcuttur. Bundan dolayı bir çok yan sanayisi bulunabilir. Uygun fiyatlıdır ve okullar için birebirdir. Cross-platform olması sayesinde herhangi bir İS'te kullanılabilir.  Türkiye'de en popüleri ise UNO modelidir. 

UNO ile ne yapılabilir:


  • Akıllı sistemler
  • Çizgi takip eden robotlar
  • Mini sumo
  • Uzaktan kumandalı arabalar
UNO özellikleri: Arduino Uno modelinin üzerinde 14adet dijital 6 adet analog I/O giriş çıkış bulunmaktadır. Küçük modellerden farklı olarak üzerinde harici güç beslemesi yapabilmeniz için bir jack girişi barındırmaktadır.

Sadece UNO ile yapılabilecekler sınırlı kalsa bile, diğer çeşitlerle yapılabilecek proje sayısı sınırsızdır.

MKR Ailesi:

















Kalkanlar (Shields):

















Klasik ailesi (UNO, Leonardo ve Micro):











Klasik ailesi kalkanları:




Yorumlar

Popüler Yayınlar